Ajanvaraus Seinäjoki

(06) 4141 301

Ajanvaraus Ilmajoki

(06) 4246 736

Ajanvaraus Lapua

050 512 9567

Kaikki toimipisteet 

Nettiajanvaraus

Hymysi parhaaksi

Suuhygienistimme palvelee Seinäjoella, Ilmajoella ja Lapualla

Suuhygienistin antama hoito perustuu aina hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin tutkimukseen, hoidon suunnitteluun ja seurantaan. Saadaksesi Kela-korvauksen suuhygienistin antamasta hoidosta, tarvitset hammaslääkärin lähetteen.

Iensairauksien ennaltaehkäisy ja ylläpitohoito

Ientulehdus syntyy jo 2-10 päivässä, kun bakteeriplakki kerääntyy hampaan ienrajaan ja aiheuttaa tulehduksen. Ientulehduksen oireita ovat mm. ikenien arkuus, turvotus, punoitus, verenvuoto hampaita harjattaessa, paha haju ja maku suussa.

Hammaskivi on syljen mineraaleista kovettunutta bakteeriplakkia, jota ei saada harjaamalla pois. Hammaskiveä syntyy herkimmin alaetualueen sisäpinnoille ja hammasväleihin, vaikeasti puhdistettaviin paikkoihin. Etenevä hammaskivi tuhoaa hammasta luuhun kiinnittäviä sidekudossäikeitä, mikä johtaa hampaan heilumiseen ja jopa irtoamiseen. Tämä on hampaan kiinnityskudossairaus. Hammaslääkäri tai suuhygienisti poistaa hammaskiven käsi-instrumenteilla tai ultraäänilaitteella käyttäen tarvittaessa pinta- tai paikallispuudutusta.

Karieksen ennaltaehkäisy

Reikiintymisen syiden selvittäminen, fluori-ja klorheksidiinikäsittelyt, ruokailutottumusten arviointi ja terveellisen ravitsemuksen ohjaus.

Hampaiden kotihoito

Opastaminen hampaiden hyvään hoitoon, yksilöllisten suunhoitovälineiden- ja tuotteiden valitseminen ja käytön ohjaus huomioiden asiakkaan yleissairaudet, kuivan suun ongelmat, vihlovat hampaat ja muut mahdolliset ongelmat.

Esteettinen hammashoito ja hampaiden valkaisu

Suuhygienistin tekemässä esteettisessä hammashoidossa puhdistetaan kiilteeseen ja hammasluuhun tunkeutuneita värjäymiä ultraäänilaitteella, puhdistamalla karkean puhdistustahnan avulla tai sooda- tai jauhepuhdistuslaitteella.

Hampaiden väri muuttuu iän myötä ja tummumista aiheuttavat myös erilaiset nautintoaineet, kuten kahvi, tee, punaviini ja tupakkatuotteet. Mikäli värjäymien poisto ei riitä haluamaasi lopputulokseen, suuhygienisti tekee myös hampaiden valkaisuhoitoja. Vastaanotolla suoritettu hampaiden valkaisu on nopea, turvallinen ja tehokas tapa kirkastaa hymyä. Käsittelyn jälkeen hampaista tulee kauniin luonnollisen valkoiset.

Meillä on käytössä Beyond Polus -tehovalkaisu, Beyond Polus- kevytvalkaisu, geelivalkaisu sekä mahdollisuus on myös kotivalkaisuun. 

Beyond Polus -tehovalkaisu sopii sinulle, jos haluat yhdellä käyntikerralla selkeästi valkoisemmat hampaat. Hampaat käsitellään valkaisugeelillä ja valotetaan Beyond Polus Advanced- valkaisuvalolla 2-3 kertaa. Hoitokerran kesto on n. 120min.

Beyond Polus -kevytvalkaisu sopii henkilöille, jotka haluavat kokeilla hampaiden valkaisua tai vaalentaa hampaitaan asteittain. Kevytvalkaisu on mahdollista toistaa vuosittain ja se sopii hyvin myös ylläpitovalkaisuksi. Hampaat käsitellään valkaisugeelillä ja valotetaan Beyond Polus -valkaisuvalolla yhden kerran. Hoitokerran kesto on n. 90min.

Vastaanotolla tehtävässä geelivalkaisussa (hampaat käsitellään geelillä ilman valoa 2-3 kertaan, hoidon kesto n. 75min) ja kotivalkaisussa (hoitoon kuuluu yksilölliset valkaisukiskot, 4 tuubia valkaisugeeliä sekä yksilöllinen ohjaus ja opastus) käytetään turvallisia ja luotettavia Opalescence valkaisugeelejä. 

Valkaisutulos on aina yksilöllinen. Valkaisun pysyvyyteen vaikuttavat elintavat ja suunhoitotottumukset. Valkaisutuloksen ylläpitämiseksi suositellaan säännöllisiä hammaskiven poistoja ja hampaiden puhdistuksia sekä kevytvalkaisuja. Kotihoito-ohjeita noudattamalla saat hampaasi pysymään valkoisina ja kirkkaina!

Ennen valkaisuhoitoa hampaat on hyvä tarkistuttaa hammaslääkärin toimesta. Valkaisua ei voida toteuttaa hoitamattomaan hampaistoon, eli hampaistossa ja suussa ei saa olla tulehduksia, kariesta, hammaskiveä tai pinnallisia värjäymiä. Hampaiden valkaisua ei suositella alle 18-vuotiaille, raskaana oleville tai imettäville äideille. Huomioithan, että valkaisuhoito saattaa herkässä hammasluussa aiheuttaa toisinaan ohimenevää vihlontaa sekä kylmän arkuutta. 

Suuhygienisti voi kiinnittää myös hammaskoruja.

Esteettinen hammashoito ei kuulu Kela-korvauksen piiriin, tähän hoitoon et tarvitse lähetettä. Esteettisestä hoidosta maksetaan arvonlisäveroa, 24 %.

Yhteystiedot